Drinkwatertechniek

CIV Water

Drinkwatertechniek

  • Drinkwater
  • Langlopend
  • Opleiding
  • Professionals
Neem contact op

Drinkwatertechniek

Het ontwikkeltraject ‘Drinkwatertechniek’ hebben wij in 2015 samen met drinkwaterbedrijf Vitens opgezet. Met deze opleiding wordt de kennis van hun operators, monteurs en technici verbreed en doen zij nieuwe vaardigheden op. Het doel van het traject is om bij te dragen aan een uniforme werkwijze binnen de drinkwaterbedrijven en om het aantal storingen te verminderen.

Tijdens dit ontwikkeltraject ligt de nadruk niet alleen op technologische aspecten, maar ook op het ontwikkelen van een wendbare en professionele houding. Er wordt veel aandacht besteed aan distributie, geohydrologie, winning en zuivering van drinkwater, evenals de nieuwste ontwikkelingen op deze gebieden.

Het opleidingsprogramma hebben wij samen met onze partners ontwikkeld om de professionals meer samenwerkend te laten leren en gebruik te maken van elkaars deskundigheid. Door professionals uit verschillende gebieden en disciplines samen te laten werken aan vraagstukken, ontstaat er een mooie dynamiek waarin waardevolle inzichten worden opgedaan.

Door onze maatwerktrajecten kan opgedane kennis en vaardigheden direct worden toegepast in de praktijk. Hiermee wordt ook bijgedragen aan de verbetering van de drinkwatervoorziening.

Ontwikkeltraject starten

De opleiding Drinkwatertechniek wordt mede mogelijk gemaakt door MBO Life Sciences en is volledig afgestemd op ontwikkelvraag en behoeften van Vitens. Wil je een vergelijkbaar traject ook voor jouw organisatie? Of wil je met ons samenwerken om een nieuwe opleiding te ontwikkelen?

Relevante trajecten

CIV Water
Procescontrollers en procestechnici
CIV Water
Ecologisch waterbeheer in de praktijk