Waterkwantiteit

CIV Water

Waterkwantiteit

  • Cursus
  • Langlopend
  • Studenten
Neem contact op

Waterkwantiteit

Elk rayon (gebied) is anders en kent zijn eigen uitdagingen. Rayonbeheerders zijn de oren en ogen in hun werkgebied en hebben alle kennis in huis over onder andere het peilbeheer. Om deze kennis goed over te dragen aan een nieuwe generatie rayonbeheerders heeft CIV Water samen met Wetterskip Fryslân de cursus ‘Waterkwantiteit’ opgezet.

Deze cursus is bestemd voor nieuwe rayonbeheerders en andere geïnteresseerden binnen de organisatie. In een periode van 31 weken, leren de deelnemende professionals alles over waterkwantiteit en het vak rayonbeheerder. Ervaren docenten van MBO Life Sciences en bedreven professionals binnen Wetterskip Fryslân stellen het lesprogramma op en voeren deze ook samen uit.

De cursus bestaat uit verschillende modules, die alle aspecten van het werk als rayonbeheerder, waaronder ‘Watersysteembeheer’, ‘Toezicht en handhaving’ en ‘Assetbeheer’. Ook worden praktische zaken zoals ‘Planning en administratie’ en ‘Communicatie’ behandeld. Iedere deelnemende professionals wordt gekoppeld aan een ervaren rayonbeheerder via het zogenaamde buddysysteem. In deze opleiding kunnen de modules ook los van elkaar gevolgd worden.

Het ontwikkeltraject biedt de sterke combinatie van theorie en praktijk, waarin verschillende disciplines samen komen. Voor nieuwe rayonbeheerders is het doel om nieuwe kennis op te doen, en vaardigheden en competenties te ontwikkelen. Het geeft daarnaast ervaren rayonbeheerders de mogelijkheid hun kennis op te frissen. De modules kunnen namelijk ook los van elkaar gevolgd worden.

Ontwikkeltraject starten

De cursus Waterkwantiteit is ontwikkeld in samenwerking met MBO Life Sciences en Wetterskip Fryslân. Wil je ook een vergelijkbaar traject voor jouw organisatie? Of wil je met ons samenwerken om een nieuwe cursus te ontwikkelen? Wij zorgen dat elk maatwerktraject perfect aansluit op de ontwikkelvraag van jouw organisatie.

Relevante trajecten

CIV Water
Nationale projectweek Water
CIV Water
Makathons