Nationale projectweek Water

CIV Water

Nationale projectweek Water

  • Projectweek
  • Studenten
  • Terugkerend
Neem contact op

Nationale projectweek Water

Jaarlijks organiseren wij de nationale projectweek Water om mbo-studenten kennis te laten maken en te enthousiasmeren over de mogelijkheden binnen de watersector. Tijdens deze projectweek leren de studenten over waterzuivering en de waterkringloop, en gaan ze aan de slag met het maken van analyses. De studenten worden meegenomen naar verschillende locaties op de WaterCampus en het waterschap Wetterskip Fryslân, waar ze in groepen een hele week werken aan een opdracht.

Als onderdeel van de projectweek bezoeken de mbo-studenten ook de waterzuivering op het Kameleon eiland in Terherne en doen ze verschillende proeven in het Waterapplicatiecentrum. Daarnaast krijgen ze de kans om een waterzuiveringsinstallatie van Wetterskip Fryslân te bekijken.

Deze praktijkactiviteiten worden ondersteund met theoretische lessen, en aan het einde van de week geven ze de studenten een presentatie over hun opgedane kennis en vaardigheden. Het programma is leerzaam en afwisselend en biedt de studenten de mogelijkheid om de watersector beter te begrijpen.

Ontwikkeltraject starten

De projectweek wordt mede mogelijk gemaakt door MBO Life Sciences, het Waterapplicatiecentrum en Wetterskip Fryslân. Diverse scholen hebben al meegedaan, waaronder Deltion College, Terra en Noorderpoort. Ook meedoen aan de projectweek Water met jouw organisatie?

Relevante trajecten

CIV Water
Makathons
CIV Water
Keuzedelen