Internationale projectweken Water

CIV Water

Internationale projectweken Water

  • Projectweek
  • Studenten
  • Terugkerend
Neem contact op

Internationale projectweken Water

Het is voor studenten zeer waardevol om tijdens hun opleiding ervaring op te doen in het buitenland. Ze maken kennis met andere studenten, leren over elkaars cultuur en delen hun kennis. Om ook mbo-studenten te stimuleren om de stap naar het buitenland te zetten, hebben wij vanuit het PoVE Water project, de internationale projectweken Water opgezet.

Tijdens deze projectweken draait alles om waterzuivering. Twee weken lang werken studenten uit het buitenland samen met studenten uit Leeuwarden aan onder andere het bouwen van een eigen waterzuiveringsinstallatie op het Kameleon eiland in Terherne. Daarnaast staan er excursies, theoretische- en praktijklessen in het laboratorium van het Waterapplicatiecentrum op het programma.

Het doel van de Projectweken Water is om te laten zien wat de watersector te bieden heeft en studenten te inspireren voor een carrière in de watersector. We willen studenten en docenten motiveren om kennis te delen en verder te kijken dan de landsgrenzen.

Benieuwd naar de activiteiten? Bekijk de video voor een impressie van een eerdere georganiseerde internationale projectweek.

CIV Water

Ontwikkeltraject starten

De internationale projectweken Water ontwikkelen wij in samenwerking met MBO Life Sciences en (internationale) deelnemende bedrijven en scholen en hebben wij al voor diverse partners mogen realiseren. Dit ontwikkeltraject ook opzetten voor mbo-studenten binnen jouw organisatie?

Relevante trajecten

CIV Water
Nationale projectweek Water
CIV Water
Makathons