Wateropleidingen en CIV Water ontwikkelen samen keuzedeel afvalwaterzuivering voor het mbo

11-07-2016

Wateropleidingen en CIV Water ontwikkelen samen keuzedeel afvalwaterzuivering voor het mbo

CIV Water en Wateropleidingen bundelen hun krachten en gaan samenwerken. Samen initiëren zij de ontwikkeling van het keuzedeel afvalwaterzuivering voor het mbo-onderwijs. CIV Water is initiatiefnemer en organisator van dit project. Zij borgen de persoonlijke ontwikkeling van de deelnemers. Wateropleidingen leidt vervolgens de ROC-docenten op om het keuzedeel afvalwaterzuivering aan mbo-studenten te doceren. Wateropleidingen en CIV Water werken zo aan een goede instroom van mbo-vakmensen in het vakgebied afvalwaterzuivering.

Marcel van der Horst, directeur van CIV Water is tevreden met deze ontwikkeling: “Deze samenwerking biedt onze partners het beste van twee werelden: CIV Water is expert in onderwijsontwikkeling voor het mbo, terwijl Wateropleidingen expertise aanlevert op het gebied van afvalwaterzuivering in de vorm van haar opleiding Techniek Afvalwaterzuivering.”

Vanaf studiejaar 2017 kan de mbo-student kiezen voor het keuzedeel afvalwaterzuivering. Waterschappen hebben in de toekomst behoefte aan een instroom van goed opgeleide mensen in afvalwaterzuivering. Na het afronden van dit keuzedeel hopen Wateropleidingen en CIV Water dat de mbo-student snel werkt vindt bij een van de waterschappen. Of in andere sectoren waar een zuivering gebruikt wordt. Bijvoorbeeld op een bierbrouwerij of in de foodsector.

Ingrid Schröders, opleidingsmanager bij Wateropleidingen: “Met deze samenwerking zetten we een eerste stap om vakmensen op te leiden voor de watersector in het regulier onderwijs.”