Waterkwantiteit kick-off

07-04-2021

Waterkwantiteit kick-off

“Ik zou graag mee willen doen!” – Oeds Bijlsma

De rayonbeheerdersopleiding Waterkwantiteit is weer van start! Woensdag 7 april gaf Oeds Bijlsma, secretaris-directeur van Wetterskip Fryslân online het startschot. Hij geeft aan dat digitaal werken lastig is, hij ziet iedereen liever ‘live’. “Het is een eer om deze training te openen.” zegt Oeds. “Het is een mooie grote groep. We zijn met eigen mensen bezig, we weten veel met elkaar.” Oeds benadrukt dat het belangrijk is dat iedereen elkaar leert kennen. “Niets is zo goed als dat je elkaar kent!”

Na de kickoff begonnen gelijk de eerste twee lessen, de deelnemers werden direct in breakout rooms verdeeld voor de eerste opdracht. Aankomende vier weken staan de modules ‘Wetterskip algemeen’, ‘Communicatie en Nederlands’ en ‘Planning en Administratie’ op het rooster. De deelnemers hebben er zin in!

De opleiding is speciaal bedoeld voor nieuwe rayonbeheerders van Wetterskip Fryslân. Doel van de opleiding is het ontwikkelen van kennis, vaardigheden en competenties voor nieuwe rayonbeheerders, maar ook geïnteresseerde collega’s. Verder maken ze zich het concept Wendbaar Vakmanschap eigen, regie op eigen ontwikkeling. Ervaren docenten van CIV Water en kenniswerkers van Wetterskip Fryslân maakten samen het programma en voeren ook samen het onderwijs uit. Hiermee wordt de kennis en ervaring geborgd die is opgedaan in het werkveld en niet in theorieboeken te vinden is.

We wensen alle deelnemers veel leerplezier toe!