Water project week Tsjechië

01-11-2021

Water project week Tsjechië

Maandag 1 november verzamelden 28 studenten en 7 docenten uit Tsjechië zich op de WaterCampus in Leeuwarden voor de start van een projectweek over Water. Pieter Hoekstra, programmamanager van CIV Water heette de groep van harte welkom met een introductie over CIV Water, WaterCampus en PoVe Water.

Deze week is gevuld met tal van excursies en wordt afgesloten op de Aqua Tech beurs in Amsterdam. Op maandag volgen ze diverse masterclasses over watertechnologie en een gastcollege van REDstack . Dinsdag en woensdag staan in het teken van excursies. Zo bezoeken ze onder andere een fabriek met een afvalwaterzuiveringsinstallatie en hadden ze een rondvaart door het natuurpark de Alde Feanen.

De projectweek in Leeuwarden wordt georganiseerd door het Centrum voor Innovatief Vakmanschap Water (CIV Water) en maakt deel uit van het Europese project “Platform of Vocational Excellence Water” PoVE Water.

Wij wensen alle studenten een geweldige en leerzame week vol water toe!

 

Europees project Erasmus+

De projectweek in Leeuwarden wordt georganiseerd door het Centrum voor Innovatief Vakmanschap Water (CIV Water) en is onderdeel van het Europese project “Platform of Vocational Excellence Water” PoVE Water. PoVE Water is een transnationaal project dat gebruik maakt van bestaande en opkomende beroepscompetenties en vaardigheden die nodig zijn in de watersector en deze vertaalt in een benadering van beroepsmatige excellentie. Het project ging in januari 2020 van start in Brussel. PoVE Water verenigt instellingen voor beroepsonderwijs en -opleiding, de waterindustrie, onderzoekscentra, (semi-)overheidsinstellingen en vertegenwoordigers van de watersector uit Tsjechië, Letland, Malta, Nederland en het Verenigd Koninkrijk. Alle projectpartners hebben een gemeenschappelijk belang bij de ontwikkeling van het volledige potentieel van instellingen voor beroepsonderwijs en -opleiding om een proactieve rol te spelen bij de ondersteuning van groei, concurrentievermogen en innovatie van de watersector.