Van en met elkaar leren: Drinkwatertechniek van Vitens

09-10-2018

Van en met elkaar leren: Drinkwatertechniek van Vitens

De opleiding Drinkwatertechniek voor technici van Vitens is op 26 september jl. weer begonnen. Veertien Vitensers waaronder technici en planners/ werkvoorbereiders, zijn van start gegaan met een viertal cases uit de dagelijkse praktijk van Vitens. Ze werken aan de cases in subgroepen, bestaande uit collega’s van verschillende wingebieden. De casusgroep presenteert aan het eind van de module het resultaat aan de casushouders en de totale groep deelnemers.

De opleiding is driemaal eerder gegeven en is succesvol gebleken. In negen maanden tijd wordt in drie modules de basis rondom Drinkwatertechniek behandeld. De kennis uit het boek wordt zoveel mogelijk aangevuld door kennis uit de dagelijkse praktijk van Vitens. Doordat collega’s uit de organisatie de lessen verzorgen, ondersteund door de begeleidend docent van MBO Life Sciences, is de casuïstiek altijd actueel.

Leren betekent verbeteren, bij voorkeur continu. Dat geldt ook voor CIV Water en de opleiding zelf. Niet alleen is er daarom voor 2018 – 2019 een nieuwe begeleidend docent vanuit het mbo-onderwijs, ook doet er een viertal mbo-studenten aan de opleiding mee. Zij volgen het vierde jaar van de studie Water en Milieu van MBO Life Sciences in Leeuwarden en gebruiken deze eerste module als een praktijkopdracht voor de studie. Bij wijze van experiment draaien zij een module mee en werken parallel in hun eigen groep aan de oplossing van een van de vier cases.