RIF aanvraag succesvol ingediend

01-07-2019

RIF aanvraag succesvol ingediend

CIV Water heeft samen met de partners succesvol de RIF aanvraag ‘Hybride lerend systeem water’ ingediend. Met deze scale-up subsidie wil CIV Water een hybride leeromgeving realiseren, waarin onderwijs en bedrijfsleven met elkaar samenwerken en van elkaar kunnen leren.

De aanvraag voor de RIF ontstond uit de vraag hoe het onderwijs op een flexibele wijze kan inspelen op de vraagstukken vanuit bedrijven. Waar het CIV de werkelijke praktijk in het onderwijs wil brengen, blijken didactische inzichten en het gebrek aan flexibele onderwijslogistiek de mogelijkheden voor echt praktijkgestuurd leren en ontwikkelen van studenten in de weg te zitten. Hierdoor maakt het CIV niet voldoende gebruik van de mogelijkheden om studenten vanuit de werkelijke beroepspraktijk te ontwikkelen.

In de scale-up van CIV Water gaat het CIV, vanuit het al bestaande werkend netwerk – aangevuld met een aantal nieuwe partners, het model voor hybride leeromgevingen toepassen, laden en verstevigen. De WaterCampus Leeuwarden, waarin mbo, hbo en wo en 100+ bedrijven samenwerken, biedt hiervoor de ideale omgeving. De subsidieaanvraag is bedoeld om deze ontwikkeling mede mogelijk te maken.

CIV Water is in 2013 gestart als Publiek Private Samenwerking (PPS) en vormt nog steeds een succesvolle verbinding tussen onderwijs en bedrijven in de landelijke watersector. Er zijn onder anderen goede bedrijfsopleidingen ingericht, keuzedelen ontworpen, inzichten ontwikkeld over het vakmanschap dat in de toekomst nodig is en er is via CIV Water netwerk structureel contact over wat de markt vraagt en wat het onderwijs kan bieden.