Project jaren 50 wijk “De Schooten”

01-12-2021

Project jaren 50 wijk "De Schooten"

Door studenten van MBO Life Sciences

Wij zijn Jorn van der Werf, Aldric Alkema, Rik Veenstra en Jesse Krikke.
Op dit moment volgen wij de opleiding Water, Aarde & Klimaat bij MBO Life Sciences in Leeuwarden.

Een maand geleden zijn wij begonnen met een project over de wijk ‘’De Schooten’’ dat CIV Water heeft geregeld. De Schooten is een wijk uit de jaren 50 waar weinig aan gedaan is. Er ligt onder andere nog veel oud materiaal en de wijk is ondertussen al 20 cm gezakt.

Ook hebben we twee weken geleden de wijk bezocht en geïnventariseerd doormiddel van een fietsroute. Ons viel op dat er wel veel groen te vinden was, maar dit was heel eenzijdig. Hierdoor is de biodiversiteit laag en dit kon nog wel verbeterd worden. Ook viel ons op dat de groengebieden binnen de wijk niet op elkaar aansloten.

 

CIV Water

Aan ons is de taak dat we de groengebieden die al in de wijk aanwezig zijn met elkaar te proberen verbinden door middel van ander groen. Hierdoor zorg je ervoor dat de biodiversiteit toeneemt en dat alle fauna met elkaar verbonden is. Hierdoor verminder je de hittestress binnen de wijk en zorg je voor een beter leefomgeving. Als eindproduct gaan we een presentatie geven aan de kenniswerkplaats in de wijk en leveren we een verslag van hoe de gemeente en de wijk dit probleem kan aanpakken.