PoVE Water – digitaal bijeen in Leeuwarden

05-10-2020

PoVE Water – digitaal bijeen in Leeuwarden

Woensdag 23 en donderdag 24 september kwam de internationale projectgroep van de Platform of Vocational Exellence (PoVE) Water online samen. Het oorspronkelijke idee was om de groep, aangevuld met docenten en studenten in Leeuwarden te ontvangen en er samen een projectweek Water te beleven. Helaas was dat door de huidige Coronamaatregelen niet mogelijk. In plaats daarvan zijn online beelden gedeeld hoe zo’n week eruit zou kunnen zien en als de maatregelen het toelaten deze gezamenlijke week zo snel mogelijk uitvoeren. Hier werd positief op gereageerd.

In de bijeenkomst was ook aandacht aan de verduurzaming van PoVE Water. Met de gegeven 2 jaar voor deze projectfase wordt een eerste basis gelegd. Gelet op het enthousiasme van de samenwerkende partners willen ze allen door met de PoVE maar hebben nog wel ondersteuning nodig. Hiervoor willen we een nieuwe aanvraag indienen onder het Erasmus+ programma. In de online sessie hebben we digitaal gebrainstormd over diverse nieuwe project ideeën.

In de eerste maanden van dit project is geïnventariseerd welke cursussen en lesmateriaal er beschikbaar zijn om te delen. Mcast Malta heeft een digitaal platform ontwikkeld wat in concept gereed is en gebruikt kan worden voor het delen van ontwikkelde materialen. Dit biedt naast documenten, presentaties en filmpjes ook de mogelijkheid om VR-achtige toepassingen te delen.

Naast het programma was er ook aandacht voor alle regio’s. Elke regio presenteerde op eigen manier wat de regio zo speciaal maakt. Nu het even niet live kan is het mooi om dit dan digitaal te bewonderen. Wie weet komen we er nog…..