Milieuadviesbureau – Hege Beammen

CIV Water
15-06-2021

Milieuadviesbureau – Hege Beammen

Team Milieu en Water van MBO Life Sciences is in 2021 begonnen met het Milieuadviesbureau. Dit is een bureau voor en door mbo-studenten in samenwerking met het bedrijfsleven. In het Milieuadviesbureau werken de studenten aan verschillende projecten die een bedrijf als opdrachtgever hebben. Studenten kiezen een project waar ze graag aan willen werken. Op basis van die keuze worden er groepjes gemaakt en gaan studenten aan de slag. Onder begeleiding gaan de studenten aan het werk. Alle studenten vanaf het tweede leerjaar doen mee.

De opdrachten

De opdrachten worden aangeleverd door bedrijven en organisaties. Alle opdrachten dragen bij aan het wendbaar maken van de student in de context van milieu onderzoeker en adviseur. Daarnaast dragen de opdrachten bij aan het onderdeel zijn en bijdragen aan de maatschappij. Duurzaamheid is een belangrijk thema in de opdrachten.

Studenten werken één dag in de week in het bureau. Helemaal mooi is dat het adviesbureau erkend is als stageplek door S-BB. Aangezien het bureau nog in de kinderschoenen staat is ook de optimalisatie van het adviesbureau een project waar studenten voor kunnen kiezen. Drie studenten hebben dat gedaan en zijn vol verve aan de slag gegaan om het bureau bij de bedrijven en bij de studenten op de kaart te zetten. Tot nu toe werkt het super en de ambitie is groot! Wat echt het allerleukste is, is dat de studenten zo betrokken zijn; het is HUN bureau! De naam die de studenten aan het Milieuadviesbureau hebben gegeven is: Hege Beammen.

Wil je meer informatie of word je hier nieuwsgierig van? Heb je een mooie opdracht? Laat maar horen! We vertellen er met trots over! Je kan contact opnemen met Robbert de Geus: r.degeus@civwater.nl.