Masterclass Didactiek: Wendbaar Vakmanschap

19-03-2018

Masterclass Didactiek: Wendbaar Vakmanschap

Donderdag 15 maart vond de Masterclass Wendbaar Vakmanschap plaats. Diverse deelnemers uit verschillende bedrijven, zoals Vitens, MBO Life Sciences, WLN en Wetterskip Fryslân waren aanwezig.

De eerste helft van de masterclass werd gegeven door Marco Mazereeuw, lector wendbaar vakmanschap NHL Stenden Hogeschool. Hij liet de deelnemers nadenken over wat Wendbaar Vakmanschap nou eigenlijk is in hun ogen en ging daar vervolgens dieper op in. Hij liet deelnemers voorbeelden van wendbaar vakmanschap opschrijven en vervolgens in een categorie plaatsen. Wanneer is iets wendbaar?

In de tweede helft liet Janita Seinstra van Crioel de deelnemers ervaren wat Wendbaar Vakmanschap eigenlijk is en hoe je dat kan toepassen. Janita liet de deelnemers veel doen en out-of-the-box denken. Soms is het nodig om op een andere manier te denken. Hoe maak je een knoop in een touwtje dat je aan beide uiteinden vast houd, zonder de uiteinden los te laten? Ook zette ze de deelnemers aan het werk om te ontdekken welke 21st century skills je in de praktijk al toepast.