Makathon bij Agriton

10-05-2022

Maandag 9 mei zijn derdejaarsstudenten Chemische Analist van MBO Life Sciences op bezoek geweest bij het bedrijf Agriton in Noordwolde.

Agriton had een drietal casussen, waar de studenten in vier groepen mee aan de slag zijn gegaan. Deze casussen zijn daadwerkelijke problemen waar het bedrijf tegenaan loopt in de praktijk. De studenten zijn in groepen uiteen gegaan om te werken aan verschillende oplossingen. Door middel van een pitch werden deze inhoudelijke oplossingen gepresenteerd aan het bedrijf. De groep studenten met de winnende pitch mag de komende negen weken hun oplossing verder gaan uitwerken. Ter ondersteuning voor de studenten vertelden docenten van NHL Stenden over Design Based Education en leerden de studenten hoe ze een korte pitch konden verzorgen.

Studenten zijn erg enthousiast over deze manier van werken. Vol enthousiasme wordt er gewerkt aan oplossingen. “Het is leuk om op deze manier te werken.” vertelt een van de studenten. “Het is interessant om bij een bedrijf in de keuken te kijken en dat je opdracht daadwerkelijk het bedrijf verder kan helpen!”

Ook docenten zijn enthousiast over deze manier van werken. Geert Klaas, docent bij MBO Life Sciences was als begeleiding voor de studenten mee. “Dit is heel inspirerend. Als docent leer je op deze manier ook weer bij, met name de manier hoe studenten creatief kunnen denken, kennis vergaren en oplossingen bedenken. Ook blijven ze op deze manier goed bij de les.”