Impact projectweek zichtbaar voor EU Commissie

03-11-2022

Hoog bezoek bij de internationale Waterweken die in september plaatsvonden. Chiara Riondino, Hoofd Beroepsonderwijs en Training bij de Europese Commissie van Werkgelegenheid, Sociale Zaken en Inclusie, verzorgde tijdens het European Water Technology Week (EWTW) diner, een presentatie over het belang van de ontwikkeling van mbo-skills in de watersector.

Naast haar presentatie had het bezoek nog een andere doel: met eigen ogen zien hoe de WaterCampus functioneert en hoe de onderlinge samenwerking tussen de betrokken partijen verloopt. “Dit is een prachtig voorbeeld van samenwerken en ik ben blij dat Brussel door middel van het Erasmus+ programma, hieraan bijgedragen kan worden. Dit moeten ook mijn collega’s met eigen ogen zien!” aldus Chiara.

Internationale projectweken wordt gefinancierd door het Erasmus+ programma, het EU programma voor onderwijs, opleiding, jeugd en sport in Europa. Erasmus+ is onderdeel van de Europese Commissie en is betrokken bij de uitvoering van de beleidsprogramma’s.

Het bezoek was een belangrijk moment dat impact heeft gehad. Hiermee is ook voor de Europese Commissie in Brussel zichtbaar geworden hoe werkveld en mbo-onderwijs samengebracht kan worden, wat voor resultaat deze samenwerking heeft opgeleverd en wat dit in de toekomst nog verder kan brengen.