Hybride docent: Het kan wél!

26-04-2018

Hybride docent: Het kan wél!

Katapult organiseerde onder leiding van Gerard Adema op donderdag 26 april een kennissessie voor het bedrijvennetwerk. De sessie vond plaats in het hoofdkantoor van gastheer Vitens in Zwolle waar een aantal sprekers het begrip ‘hybride docenten’ lading gaf. Pieter Hoekstra van CIV Water was één van de gastsprekers.

App

Marius Bilkes lichtte het onderzoek naar de Hybride Docent toe en gaf een doorkijk naar de mogelijkheden binnen de bedrijven en de onderwijsinstellingen. Wist jij al dat er een app ontwikkeld is die bedoeld is voor de professional die zijn werk wil combineren met lesgeven? Kijk hiervoor op www.hybridedocent.nl

Wendbaar vakmanschap

Hybride docenten koppelde Pieter Hoekstra vanuit CIV Water aan het actuele thema van ‘wendbaar vakmanschap’. Kennis stroomt het meest wanneer er een mix is van docenten uit zowel bedrijf als uit het onderwijs. Robbert de Geus van MBO Life Sciences deed zijn pitch als coördinerend docent binnen de Vitens opleiding Drinkwatertechniek en Jan Pot pitchte over zijn motivatie om als gastdocent binnen de opleiding Drinkwatertechniek van Vitens en voor Wateropleidingen te werken.

Wij zijn Katapult

De ‘Het kan dus wel’ sessie werd georganiseerd door Katapult. Katapult is een netwerk van meer dan 150 samenwerkingsverbanden tussen onderwijs en bedrijfsleven. Doelstelling is om de samenwerking tussen onderwijs en bedrijfsleven te verbeteren. Kijk op www.wijzijnkatapult.nl voor meer informatie over Katapult.