Huisduinen kick-off bijeenkomst

29-09-2020

Huisduinen kick-off bijeenkomst

Huisduinen is een van de populairste woonlocaties in de gemeente Den Helder en de rust en ruimte van de natuurgebieden worden door bewoners gebruikt voor natuurbeleving en recreatie. In de loop der jaren is de vraag ontstaan hoe de bewoners van Huisduinen kunnen bijdragen aan een toekomstbestendige ontwikkeling van hun woon- en leefomgeving, waarbij de identiteit en het gebiedseigen karakter behouden blijft. Vanuit dit initiatief is ‘Thuisduinen2050’ ontstaan.

Afgelopen donderdag 24 september zijn 8 studenten van MBO Life Sciences – Water & Milieu naar een kick-off bijeenkomst geweest. Hier waren ook studenten van Inholland en ROC kop van Noord Holland. Gezamenlijk hebben ze zich verdiept in het dorp en de aangedragen projecten. De studenten van MBO Lifes Sciences gaan in 2 groepen aan de slag met elk een eigen project. De projecten zijn: 1) zout in het dorp en 2) afvalwater en hemelwater. Over 4 maanden zullen alle studenten een advies presenteren om daarmee de duurzaamheidsambitie van het dorp weer verder te brengen.

Het was een super interessante dag, waarbij het dorp is verkend en bewoners zijn geïnterviewd. Er is een korte workshop creatief denken gegeven om zo ook te leren out of the box te denken. Een belangrijk onderdeel van de projecten is om een duidelijk creatieve stap te zetten.

Donderdag 21 januari is de afronding van de projecten.

Zie ook www.thuisduinen2050.nl.