CIV Water verwelkomt delegatie uit Benin, West Afrika.

20-12-2022

CIV Water verwelkomt delegatie uit Benin, West Afrika.

Op 30 november ontving CIV water een Franstalige delegatie op bezoek uit Benin, West Afrika. De delegatie bestond uit meerdere vertegenwoordigers van de Beninese overheid, de ambassade van Nederland in Benin en het Nuffic. De delegatie was geïnteresseerd in meer informatie over het Nederlandse mbo-onderwijs en was met name geïnteresseerd in de gehele waardeketen van water en sanitaire voorzieningen.

In de afgelopen jaren heeft de regering van Benin brede hervormingen doorgevoerd om het technische en beroepsonderwijs in hun land te verbeteren. In dit kader bezocht een regeringsdelegatie CIV Water en World Water Academy in Leeuwarden om inzicht te krijgen in de werking en structuur van technische en beroepsonderwijsinstellingen in Nederland. World Water Academy is het toonaangevende onafhankelijke opleidingsinstituut voor waterprofessionals in Nederland en daarbuiten en biedt interactieve en praktische cursussen en programma’s aan die bekend staan om hun kwaliteit (ISO9001 gecertificeerd). In de nabije toekomst wil Benin de Nederlandse manier van onderwijs aan studenten van beroepsopleidingen op het gebied van water implementeren.

Tijdens hun bezoek was de delegatie onder de indruk van ons innovatieve ecosysteem en de mogelijkheden voor levenslang leren. Ze kregen de kans om het Water Application Centre (WAC) te bezoeken en studenten te zien werken aan echte cases in het WAC en ook daarbuiten. Dit gaf hen een zeer goede indruk van hoe wij onze studenten opleiden. Daarna bezochten zij onze partners Wateropleidingen, die zich richten op volwassenenonderwijs. Ook hier gaf de Beninse delegatie aan onder de indruk te zijn van hoe goed het Nederlandse onderwijssysteem georganiseerd is en verklaarde dat zij graag een vergelijkbaar innovatief ecosysteem in hun land zouden willen hebben.

De Beninse delegatie werd ook in contact gebracht met de CoVE parter van het PoVE Water project in Zuid Afrika, Manual Jackson van de Stellenbosch Universiteit, om misschien deel te nemen aan de CoVE in Zuid Afrika.