CIV Water presenteert zich aan directeur MBO Henrike Karreman

31-03-2022

Woensdag 16 maart bracht een delegatie vanuit het ministerie Onderwijs, Cultuur en Wetenschap (OCW) een bedrijfsbezoek aan het Friesland College en de Friese Poort. Tijdens het bezoek was er speciale aandacht voor de praktijkroute van het Friesland College en CIV Water. De ontwikkeling van CIV Water valt op in Nederland. Het ministerie van OCW was nieuwsgierig geworden naar de ontwikkelingen van CIV Water; ooit in 2013 als project gestart en nu een ‘broedplaats van onderwijsvernieuwing’. Vanuit deze interesse is CIV Water gevraagd om bij een bedrijfsbezoek van Hendrike Karreman een presentatie te verzorgen.

Tijdens de interactieve bijeenkomst heeft Pieter Hoekstra, programmamanager CIV Water, samen met Carlo Segers, bestuursvoorzitter Friesland College, de ontwikkelingen van CIV Water met haar onderwijs- en bedrijvenpartners geschetst. Tijdens deze reis zijn onder andere onderwijsvernieuwingen geïmplementeerd, verbindingen tussen het onderwijs en bedrijfsleven versterkt en internationalisering voor de mbo’er geïnitieerd. Dit alles is in het kader van de ontwikkelingen van de toekomstige vakman en -vrouw, ofwel de student van nu, georganiseerd.

Hendrike Karreman is sinds 1 januari 2021 directeur MBO. De directie Middelbaar Beroepsonderwijs bevordert de kwaliteit, toegankelijkheid en doelmatigheid van het onderwijsaanbod in het mbo. Het bezoek vanuit het ministerie wordt gezien als een compliment voor de ontwikkelingen die CIV Water de afgelopen jaren heeft doorgemaakt.