Associate Degree (AD) Land- en Watermanagement

23-01-2019

Associate Degree (AD) Land- en Watermanagement

Op de site van Wij Zijn Katapult is een mooi kort artikel geplaatst over de Associate Degree (AD) Land- en Watermanagement.

CIV WATER: ASSOCIATE DEGREE LAND- EN WATERMANAGEMENT

In samenwerking met Van Hall Larenstein Velp heeft CIV Water een Associate Degree (AD) Land- en Watermanagement ontwikkeld. Met deze 2-jarige deeltijdopleiding voor werkenden wordt een brug geslagen tussen mbo en hbo. Pieter Hoekstra, projectleider bij CIV Water: “Mbo-wateronderwijs gaat tot niveau 4 en hbo-onderwijs begint op niveau 6. Voor veel oud mbo-studenten is deze stap te groot.” In de opleiding wordt de theorie zoveel mogelijk met praktijkopdrachten gecombineerd. Studenten die de AD met goed gevolg afronden, ontvangen een wettelijk erkend diploma en kunnen daarna eventueel instromen in de hbo-opleiding om hun bachelor te behalen. De AD wordt verzorgd door docenten van Van Hall Larenstein, in combinatie met deskundigen uit het werkveld. Pieter: “Samen met Van Hall Larenstein Leeuwarden zijn we nu aan het kijken of we hun drie huidige water-gerelateerde AD-opleidingen flexibel kunnen inrichten, via een mix-and-match model. Het idee is om studenten zelf hun AD-opleiding te laten samenstellen en dié onderdelen te laten kiezen die relevant zijn voor hun werkpraktijk. Hiermee maken we de AD-opleiding interessant voor mensen die een brede kennis nodig hebben voor hun werk of gewenste verdere carrière, in plaats van een opleiding op één deelgebied.

Bron: http://levenlangontwikkelen.wijzijnkatapult.nl/home/associate-degree/civ-water-associate-degree-land-en-watermanagement/