Analist van de Toekomst afgerond

26-11-2020

Analist van de Toekomst afgerond

Dit jaar is de cursus Analist van de Toekomst letterlijk en figuurlijk een stap verder in de toekomst gegaan. Daar waar we eerst fysiek bij elkaar zaten, het over de toekomst hadden en soms gekscherend spraken over vanuit huis je werk doen als analist, werd dat nu werkelijkheid! We hebben de stap genomen om digitaal les te geven en een casus uit te werken en te presenteren. Als analistenteam was het risico simpelweg te groot om fysiek bij elkaar te zitten.

Het was dan ook best even spannend hoe we alles allemaal gingen regelen, vanuit twee bedrijven en een onderwijsinstelling. De ICT moest goed werken en daarnaast moest je ook nog online lesgeven terwijl je dat niet of bijna nooit had gedaan! Het is gelukkig heel goed gegaan, zonder noemenswaardige problemen.

De lessen verliepen prima, de deelnemers hebben veel geleerd en dat was te zien aan de presentaties over de casus. Er zijn meetprogramma’s opgesteld voor verschillende gebiedsdossiers, waar en hoe vaak moet je bemonsteren. Er was aandacht voor welke analyses en technieken nu worden gebruikt en hoe dit in de toekomst straks zal gaan. Alle deelnemers kregen via de post hun certificaat toegestuurd.

Deze editie van Analist van de Toekomst was spannend, maar heel leerzaam voor organisatie, docenten en deelnemers! Begin volgend jaar gaan we door met de volgende groep.